skip to Main Content

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ EMS TRAINING

Το EMS Training είναι ουσιαστικά η προπόνηση που επιτυγχάνεται με την μέθοδο της ηλεκρομυοδιέγερσης.

Η χρήση του EMS έχει αναφερθεί από τους αθλητικούς επιστήμονες ως συμπληρωματική τεχνική για την αθλητική προετοιμασία και είναι διαθέσιμη δημοσιευμένη έρευνα σχετικά με τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί.

Η ηλεκτρομυοδιέγερση άρχισε να κερδίζει την εμπιστοσύνη του αθλητικού κόσμου όταν βρέθηκε να υπάρχει σημαντική διαφορά στο επίπεδο, που ο εξωγενής αυτός παράγοντας σύσπασης, καταφέρνει να κινητοποιήσει τις μυϊκές ίνες μιας μονάδας μυών.

Λόγω της φυσιολογίας του ανθρώπου ο εγκέφαλος δεν μπορεί ποτέ να νευρώσει όλες τις μυϊκές ίνες ενός μυ.

Το μέγιστο της κινητοποίησης που μπορεί να επιτευχθεί σε ένα καλά γυμνασμένο μυ, κατά την διάρκεια της σύσπασης, είναι του 60%-65% των μυϊκών ινών του.

Σε προπόνηση με μηχανήματα ηλεκτρομυοδιέγερσης έχει βρεθεί κινητοποίηση σχεδόν του σύνολου των μυϊκών ινών στην αντίστοιχη σύσπαση.

Το ποσοστό έφτανε έως το 95%-98%, κάτι που είναι ανέφικτο με την παραδοσιακή γυμναστική, αυξάνοντας τα επίπεδα της αθλητικής απόδοσης.

Ωστόσο, μας δίνεται η δυνατότητα να προπονηθούμε σε μεγάλες αντιστάσεις και με πολύ υψηλό επίπεδο δύναμης σε όλο το σώμα, χωρίς την ύπαρξη πραγματικού βάρους που θα επιβάρυνε το σώμα μας και θα οδηγούσε μακροχρόνια σε μυοσκελετικές κακώσεις.

Αντιθέτως μας κάνει μια μορφή θεραπείας στη μέση και στα γόνατα, απαλλάσσοντας μας από οποιοδήποτε πόνο.


Το ασκησιολόγιο παραμένει ίδιο με αυτό που θα κάναμε παραδοσιακά για να γυμναστούμε, η μορφή που εφαρμόζουμε τα βάρη στο σώμα μας αλλάζει, φορώντας τη φόρμα και ασκώντας πίεση εξωγενώς.

Το γεγονός αυτό καθιερώνει την προπόνηση σε συνδυασμό με μηχανήματα ηλεκτρομυδιέγερσης ως την πληρέστερη και αποτελεσματικότερη μορφή άσκησης για το ανθρώπινο σώμα. Η σύγχρονη αυτή μορφή προσωπικής γυμναστικής εγγυάται ένα ταχύτατο αποτέλεσμα που θα γίνει αντιληπτό από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Προπόνηση με ηλεκτροδιέγερση

Το Ems Training είναι ασφαλές και εύκολο στη χρήση. Στην πράξη δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω απ’ το να φορέσουμε ένα γιλέκο με ηλεκτρόδια το οποίο καθώς έρχεται σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα επιτρέπει σε όλες τις ομάδες μυών από την κορυφή ως τα νύχια να διεγείρονται ταυτόχρονα ή μεμονωμένα.

Τα γιλέκα άσκησης περιέχουν ηλεκτρόδια σε όλους τους μύες της πλάτης της μέσης, τους κοιλιακούς και το στήθος. Το σύστημα εκγύμνασης ολοκληρώνεται με την εφαρμογή και σύνδεση με το γιλέκο εκγύμνασης, των ηλεκτρόδιων για τα χέρια, τα ποδιά και τους γλουτούς. Φορώντας τέλος την ατομική φόρμα εκγύμνασης επιτυγχάνεται η καλύτερη εφαρμογή των προγραμμάτων και η βέλτιστη υγιεινή.

Στις μεγάλες μυϊκές ομάδες (πόδια, κοιλιά, γλουτοί, επάνω και κάτω μέρος της ράχης, στήθος, χέρια, ώμοι) τοποθετούνται συνολικά οκτώ ζευγάρια ηλεκτρόδια.

Μέσω ευχάριστων διεγέρσεων ενεργοποιούνται και ασκούνται όλοι οι μύες που βρίσκονται ανάμεσα στα ηλεκτρόδια αλλά και πιο βαθιά μέσα στο σώμα (π.χ. πυελικό έδαφος και βαθείς ραχιαίοι μύες).


Έτσι ασκείται κάθε επιμέρους μυς σε σημαντικά λιγότερο χρόνο και πολύ πιο έντονα και πιο συχνά από ότι με την παραδοσιακή άσκηση ή τις συμβατικές θεραπείες. Σε συνδυασμό με αερόβια προπόνηση, προάγουμε τη λειτουργικότητα της προπόνησης σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ένα απαλό και ευχάριστο ερέθισμα ενεργοποιεί συγχρόνως το δέρμα και το μυϊκό σύστημα σε όλο το σώμα. Με τη βοήθεια ειδικών προγραμμάτων και εφαρμογών επιτυγχάνετε τον επιθυμητό στόχο σε συντομότερο χρόνο και με λιγότερο κόπο ενώ η εύκολη και λειτουργική εφαρμογή των ηλεκτροδίων δίνει ελευθερία για εκτέλεση αερόβιας δραστηριότητας.

Ο τρόπος λειτουργίας του Ems Training είναι επαναστατικός: Οι αγωνιστές, οι ανταγωνιστές, καθώς και οι εν τω βάθει μύες διεγείρονται ταυτόχρονα μέσω των ηλεκτρικών παλμών.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να γυμνάσετε τόσο συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες όσο και ολόκληρο το σώμα κατάλληλα και αποτελεσματικά. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή και αισθητά σε ελάχιστο χρόνο.

Το Ems Training είναι ικανό να διεγείρει όλες τις βασικές μυϊκές ομάδες του σώματός σας ταυτόχρονα και δεν επικεντρώνεται μόνο σε μια συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα όπως τα συνηθισμένα μηχανήματα ΗΜΔ που διαφημίζονται στην τηλεόραση.

Η εκγύμναση EMS γίνεται συνήθως σε όρθια στάση, σε συνδυασμό με κάποιες χαμηλής επίδρασης κινήσεις. Κάθε μυϊκή ομάδα μπορεί να διεγερθεί και να γυμναστεί ξεχωριστά ανάλογα με τους στόχους και τις ανάγκες σας.

Οι αγωνιστές και ανταγωνιστές μύες διεγείρονται πάντα ταυτόχρονα, γεγονός που σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να ενεργοποιήσετε το 90% του μυϊκού κυκλώματος που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ηλεκτρόδια, συμπεριλαμβανομένων των βαθύτερων μυϊκών στρωμάτων.

Το Ems Training λειτουργεί σε διαφορετικές συχνότητες, ανάλογα με το είδος της προπόνησης και την κάθε μυϊκή ομάδα καθώς ο μυϊκός ιστός διαφέρει ανάλογα με τη θέση που έχει στο ανθρώπινο σώμα.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης το μηχάνημα μας αφήνει 3-4 δευτερόλεπτα χαλάρωσης ανάμεσα σε κάθε 3-4 δευτερόλεπτα διέγερσης.

Έρευνες έχουν δείξει ότι εάν δεν υπάρχει το λιγότερο 1 δευτερόλεπτο χαλάρωσης ανάμεσα στις διεγέρσεις, τα μυϊκά κύτταρα μπορούν να οδηγηθούν στην πλήρη εξάντληση, σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα (μέσα σε 1-2 λεπτά) γεγονός που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον ιστό των μυών.


Το Ems Training αποτελεί το απόλυτο “σύστημα εξάσκησης” με ευρεία γκάμα εφαρμογών και επίτευξης προσωπικών στόχων. Ενσωματώνει την πλέον καινοτόμο τεχνολογία και συνδυάζει άνεση, ευχάριστη άσκηση, και βέλτιστα αποτελέσματα.

Το κλασικό σχέδιο και ο ελάχιστος χρόνος εφαρμογής διαμορφώνουν μια τέλεια σχέση, που επιτρέπει την εφαρμογή σε πολλές διαφορετικές περιοχές. Με επαναστατικό και απλό τρόπο λειτουργίας, το Miha-Bodytec αποτελεί τον απόλυτο συνεργάτη του κάθε επαγγελματία.

Το σύνολο των μυϊκών ινών του σώματος ενεργοποιείται ταυτοχρόνως, γεγονός που επιτρέπει την στόχευση συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων και την εκγύμναση ολόκληρου του σώματος, ήπια και αποτελεσματικά. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα είναι γρήγορα ορατά και ανιχνεύσιμα, ενώ η προπόνηση διαρκεί μόλις 20 λεπτά.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *