skip to Main Content

Η ισορροπημένη διατροφή σύμμαχος για την επίτευξη των προσωπικών στόχων σου, στο δικό σου LA ELITE FITNESS

Η διατροφή αποτελεί δεδομένα αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια για απώλεια βάρους και βελτίωση της εικόνας του σώματος. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που καθορίζει την διαφορά ανάμεσα σε ένα επιτυχημένο και ένα αποτυχημένο πρόγραμμα Fitness. Η γυμναστική είναι απαραίτητη αλλά όχι απόλυτα ικανή να επιφέρει άριστα σωματικά αποτελέσματα χωρίς τη ρύθμιση της διατροφής προς τη σωστή κατεύθυνση. Κάθε στόχος Fitness, είτε επιθυμείτε μυϊκή ανάπτυξη, απώλεια βάρους, τόνωση του σώματος, αύξηση της αντοχής, ή διατήρηση της πυκνότητας των οστών, απαιτεί έναν μοναδικό συνδυασμό πρόσληψης θερμίδων και επιλογής συγκεκριμένων τροφών. Η μείωση των θερμίδων δεν αρκεί για άριστα αποτελέσματα. Η υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την φυσική δραστηριότητα μεταβάλλουν την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία, καθώς και βελτιώνουν την ευεξία και την κινητικότητα του ατόμου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το LA ELITE FITNESS μας παρέχει πλήρη διατροφική υποστήριξη στα μέλη από επιστήμονες-διαιτολόγους. Οι διαιτολογικές και διατροφικές παροχές είναι πλήρως εξατομικευμένες και συνοδεύονται από λιπομέτρηση και αναλυτική μέτρηση σύσταση σώματος. Εργομετρικά τεστ καθορίζουν το ποσοστό του σωματικού λίπους, την μυϊκή μάζα, τα σωματικά υγρά, την κατάσταση του μεταβολισμού και την φυσική κατάσταση. Με βάση τις μετρήσεις αυτές, επιλέγεται το είδος της άσκησης, η ιδανική συχνότητα της προπόνησης, και η καρδιοαναπνευστική ένταση για μέγιστη απώλεια βάρους.

Τα διατροφικά προγράμματα σχεδιάζονται σε συνεργασία με τον αρμόδιο διαιτολόγο πετυχαίνοντας πολλαπλούς στόχους. Στο LA ELITE FITNESS μπορείτε να λάβετε εξειδικευμένες συμβουλές, διατροφολογική παρακολούθηση και εξατομικευμένο πρόγραμμα για ρύθμιση του μεταβολισμού, μυϊκή ανάπτυξη, απώλεια λιπώδους ιστού, καταπολέμηση της παχυσαρκίας, κάλυψη σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης, διατροφή κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό, και ειδική διατροφή για παθολογικές καταστάσεις. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση πολλών ασθενειών, όπως τα χρόνια εκφυλιστικά νοσήματα, οι καρδιοαγγειακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης, ο καρκίνος και η παχυσαρκία που μαστίζουν τον δυτικό κόσμο.

Κάνοντας λοιπόν το βήμα για μια ποιοτικότερη ζωή, γεμάτη φυσική δραστηριότητα και ενέργεια, μην λησμονείτε το ζωτικό ρόλο της διατροφής. Το LA ELITE FITNESS θα σας οπλίσει με τις κατάλληλες γνώσεις για να κάνετε τις σωστές επιλογές που θα σας προσφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η επιτυχία σας θα είναι η καλύτερη διαφήμιση για εμάς!

Διατροφή πριν και μετά την άσκηση

Η απόδοση της προπόνησής σας βελτιώνεται εάν έχετε καταναλώσει ένα σωστό γεύμα, και όχι εάν προπονήστε σε κατάσταση νηστείας. Από την μία δεν πρέπει να πεινάτε και να αισθάνεστε ότι σας λείπει ενέργεια, από την άλλη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η χώνεψη. Το κατάλληλο γεύμα πριν την προπόνηση θα πρέπει:

  • να περιεχει αρκετα υγρα, για να προσφερει ικανοποιητικη υδατωση
  • να ειναι χαμηλο σε λιπος και φυτικες ινες, ωστε να μην προκαλει γαστρεντερικες διαταραχες
  • να ειναι πλουσιο σε υδατανθρακες, ωστε να διατηρειται σταθερη η γλυκόζη στο αιμα
  • να ειναι μετριας περιεκτικοτητας σε πρωτεϊνη

Όσον αφορά την ποσότητα, είναι αντιστρόφως ανάλογη με τον χρόνο. Δηλαδή, όσο πιο μικρό το διάστημα ανάμεσα στο γεύμα και την άσκηση, τόσο μικρότερο θα πρέπει να είναι το γεύμα.

Μετά την άσκηση, η σύσταση και ο χρόνος λήψης του γεύματος εξαρτάται από το είδος και την διάρκεια της προπόνησης. Συνίσταται ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη και πρωτεΐνη, το συντομότερο δυνατόν μετά τη λήξη της άσκησης. Οι υδατάνθρακες βοηθούν στην αποκατάσταση του μυϊκού και ηπατικού γλυκογόνου, ενώ τα αμινοξέα των πρωτεϊνών συνδράμουν στην επιδιόρθωση των μυϊκών ινών, διασφαλίζοντας μέγιστη μυϊκή ανάπτυξη.

Συμβουλευτείτε μας για να σχεδιάσετε το ιδανικό εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, για βέλτιστα αποτελέσματα.