skip to Main Content

Οι τέλειοι κοιλιακοί και πώς να τους πετύχετε!

Λίγοι άνθρωποι χαίρονται μια καλοσχηματισμένη κοιλιά και αυτό γιατί η περιοχή των κοιλιακών είναι ένα πολύ δύσκολο σημείο. Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε μαγικό χάπι, ούτε μαγικό μηχάνημα, ούτε μαγική άσκηση. Μόνο απλή λογική και σκληρή δουλειά!

Το πόσο καλό μυϊκό σύστημα έχει κάποιος, αλλά και το επίπεδο του λίπους του, σε ένα μεγάλο βαθμό εξαρτάται από κληρονομικούς παράγοντες, τα περίφημα γονίδια. Εξαρτάται ακόμα από το είδος των δραστηριοτήτων που έχει κάνει έως την εφηβεία του, διάστημα στο οποίο το σώμα διαμορφώνεται πιο εύκολα. Αυτό δεν σημαίνει πως όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να παρατήσουν την προσπάθεια. Χρειάζεται αποφασιστικότητα, αφοσίωση και δουλειά, καθημερινή δουλειά!

Τρία είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει κάποιος να κάνει κάποιος ώστε να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα:

  • Σωστή διατροφή, με μικρά γεύματα, αλλά και τροφές που βοηθούν στον μεταβολισμό του λίπους.
  • Αερόβια άσκηση, τουλάχιστον 3-4 φορές της εβδομάδα, 20′-40′ ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής κατάστασης. Ο χρόνος μπορεί προοδευτικά να ανεβαίνει, για παράδειγμα 15′ την πρώτη φορά και κάθε εβδομάδα να προσθέτουμε από 2′ επιπλέον λεπτά.
  • Ασκήσεις κοιλιακών καθημερινά, με ρεπό το Σαββατοκύριακο. Ξεκινήστε με 2 σετ των 20 κοιλιακών μπροστά και 2 σετ των 10 πλάγιους, για τις πρώτες εβδομάδες. Μετά από 2 εβδομάδες μπορείτε να προσθέσετε 1 σετ ακόμα.

Δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά. Εξάλλου «μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος….»

ΠΗΓΗ: http://www.queen.gr/well-being/fitness-eyexia/story/29730/oi-teleioi-koiliakoi-kai-pos-na-toys-petyxete

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *